Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Deel 2: als je niet komt opdagen bij een evenement, verpest je meer dan alleen het feestje

By Gerrit Heijkoop on 13 juli 2010 in Blogposts, Evenementen
1
0

Zoals eerder geschreven, heeft het niet komen opdagen op een evenement meer impact dan je denkt. Deze post leverde erg veel leuke en handige reacties op. Daarom vandaag een samenvatting van de discussie. Er werd gesproken over het negatief behandelen van de no-show inschrijvingen en het postitief omgaan met de ingeschreven bezoekers die wel op komen dagen. Mensen niet meer uitnodigingen (en zelfs weigeren) als er meerdere malen niet op is komen dagen. Of aanmeldingen belonen als deze wel verschijnen. Hierbij kan gedacht worden aan een beperkt aantal plaatsen op het evenement. Dit er voor zorgt dat het evenement exclusief blijft en dat mensen tot het selecte gezelschap willen behoren.

Kwestie van bewustwording

Mensen bewust maken van de verspilling van een no-show werkt ook goed. Zo kan er een informatiefilmpje getoond worden bij aanvang van het registratietraject. Hierdoor worden mensen bewuster van de impact van het wel of niet komen opdagen tijdens een evenement.
DeFabrique heeft zelfs al een toolkit ontworpen om de no-show terug te dringen. Een greep hieruit:

  • Persoonlijk uitnodigen;
  • Bij een no-show is men verplicht een donatie aan het goede doel te doen;
  • Onderschift bij de uitnodiging zoals ‘don’t spoil the party’ of  ‘dit evenement is gratis, maar niet vrijblijvend’.

lege zaal niet opdagen

Kerngedachte: blijf in dialoog met je doelgroep

Een terugkomend aspect van het terugdringen van de no-show is het persoonlijk(er) maken van het registratietraject en dit te zien als belangrijk communicatiemoment. Tijdens dit moment is het belangrijk dat de doelgroep een duidelijke boodschap wordt voorgeschoteld. Hierdoor kan de ontvanger beter bekend worden met het evenement en kan er een betere keuze gemaakt worden of hij/zij zich wel of niet wil inschrijven. Dit zorgt voor meer commitment bij de bezoeker en een lagere no-show. Door de uitnodiging persoonlijk te maken biedt dit meerdere kansen. Zo wordt de no-show teruggebracht, het wordt mogelijk om in dialoog te treden met de bezoeker om zo het evenement naar een hoger niveau te liften en is het voor de bezoeker makkelijker om op het evenement zelf te netwerken doordat er persoonlijk gecommuniceerd is met de organisator. Deze kan verschillende bezoekers met elkaar in contact kan brengen.
Deze blog is een samenvatting van alle inspirerende en verrijkende reacties op het vorige blog

Voor al deze reacties wil ik graag de volgende mensen bedanken:

Of er nog een deel drie van deze blogpost op volgt hangt af van jullie. Graag ontvang ik reacties op deze, of de vorige blogpost om hierop door te gaan.

Concrete voorbeelden, ervaringen en tips zijn van harte welkom.

1 Comment

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger