Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Groene Parkeerwacht maakt Evenementcontact klimaatneutraal

By Gerrit Heijkoop on 5 februari 2010 in Blogposts, Evenementen
0
0

Er wordt (gelukkig!) in de evenementenbranche steeds meer nagedacht over het ‘verduurzamen’ van evenementen. Dat mag ook wel, want in principe zijn evenementen zeer milieuonvriendelijk: veel drukwerk, decor en servies is maar voor eenmalig gebruik en mensen moeten altijd reizen om bij een evenement te komen. Op het toonaangevende weblog Event Coup (opvolger van de Event Manager Blog) wordt geblogd over Green Events. In ons eigen land bestaat er zelfs al een evenementenbureau dat alleen maar 100% groene evenementen verzorgt.

Groene Parkeerwacht

Evenementcontact = duurzaam?

Op woensdag 3 februari 2010 bezocht ik de vakbeurs Evenementcontact in Amersfoort. In de aanloop van het evenement werd ik geattendeerd op een van hun creatieve manieren om hun evenement ‘groener’ te maken: de Groene Parkeerwacht. In de reminder e-mail 3 dagen voorafgaand aan het evenement stond:

Als u ’s ochtends voor de keuze staat van uw Q7, de Smart van uw dochter of de trein, kunnen wij helpen met deze keuze. Onze Groene Parkeerwacht zal ontploffen bij de Q7 en u het hoogste parkeertarief in rekening brengen. De Smart stemt ze vriendelijker. Komt u met de trein, dan mag u zonder betalen langs. Alle parkeergelden gaan direct door naar de CO2 compensatie van onze vakbeurs!

Mooi en creatief initiatief! Echter, helaas heeft het mijn gedrag niet kunnen beinvloeden. Aangekomen bij de Rijtuigenloods, klaar om de uitstoot van mijn Chrysler PT Cruiser te compenseren, is er helemaal nergens een Groene Parkeerwachter te vinden!! Na navraag bij de organisatie, bleek dat hij zich pas vanaf 11:00 op de parkeerplaats begaf. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Groene Parkeerwacht

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger