Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Hoofdstuk 18. Harm de hamsterfokker zet een trend

maandag 21 september 2015
51 dagen tot het congres
273 inschrijvingen

 

Op maandag gaf Bea Goffer de laatste vitamine C-injectie aan Poekie. Het krachtvoer voor cavia’s deed zijn werk goed en als Victor dat zou blijven geven, hoefde hij niet meer terug te komen. Toen Victor op kantoor kwam en even snel op hun socialmediakanalen keek, zag hij dat Casper al een bericht had geplaatst over spreker Li Zhuo-Wei, die op het congres zou gaan vertellen over ‘feng shui voor de knaagdierkooi’. Li had een flinke fanschare, die enthousiast reageerde op het bericht.

Slechts één bericht was negatief. Animal Revolution schreef:

Geen enkele kooi is goed voor een dier

Hm, dacht Victor, Animal Revolution, de activisten die ook deelnamen aan het confrontatiepanel op het congres. De fans negeerden het, die plaatsten alleen maar blije reacties over de komst van Li Zhuo-Wei en deelden onderling tips over kooi-inrichting. Victor zag er een bevestiging in van Ronalds theorie: als je veel fans hebt, is het risico dat kritiek uitgroeit tot een rel niet zo groot.

 

Een ander bericht dat opviel was een foto van een man met een hamster, met daarbij de opmerking:

Harm de hamsterfokker investeert in kennis op #Rodentia15

Casper had het blijkbaar ook gezien. Hij retweette de foto, en reageerde:

Ziet er goed uit, @Harmdehamsterfokker! Leuk dat je erbij bent op #Rodentia15. Waar verheug je je het meest op?

Harm zag vooral uit naar het ontmoeten van zijn collega’s uit andere landen.

Ook anderen reageerden op de vraag. De meesten hadden wel een favoriete lezing, maar allen eindigden met een mededeling over de ontmoetingen met andere professionals waar ze naar uitkeken. Enkele deelnemers riepen collega’s op om ook te komen, wat in vele gevallen werd toegezegd.

Het deed Victor deugd om te zien dat ze fysieke contacten konden stimuleren via social media, en dat het zelfs direct nieuwe inschrijvingen opleverde.

 

Tot zover. Wil je verder lezen?

Dit is een hoofdstuk uit het boek ‘Trending Topic: we moeten iets met Social Media #MaarWat’ van Gerrit Heijkoop en Paula Vos.

Het boek start op 20 augustus 2015, als Victor een stevige discussie heeft met zijn voorzitter. Die vindt dat Victor meer met social media moet doen en dreigt zelfs het congres af te blazen als de sympathieke directeur niet snel resultaat boekt. Daar kan Victor het natuurlijk niet bij laten zitten.

We volgen Victor en zijn team vanaf dat moment real-time, aftellend naar 11 november 2015. Dan is het grote congres. Gaat het ze lukken?

Heb je het idee dat je ergens midden in valt en zou je het boek helemaal willen lezen? Dan kun je hier het volledige e-book in PDF bestellen.

Zet deze vast in je agenda:

  1. Publicatie volgende hoofdstuk: 22 september 2015, 19:00  
  2. Distributie van de papieren paperback (daarna ook verkrijgbaar via Bol.com): 1 oktober 2015
  3. Boekpresentatie en netwerkborrel met heel veel leuke lezers: 11 november 2015, 16:00

Wanneer je klikt op de links hierboven kun je jouw exemplaar alvast veiligstellen of je registreren voor de boekpresentatie (we vragen een kleine bijdrage voor de catering).

00 Trending topic lezers zeggen 1-1

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger