Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Gerrit Heijkoop lanceert ‘Virgiel FM’

By Gerrit Heijkoop on 3 juni 2002 in Evenementen, Projecten
0
0

Het neerzetten van een eigen radiostation, dat voldeed wel aan het principe ‘niets is onmogelijk’. Inmiddels is Virgiel FM een jaarlijks terugkerend evenementen radiostation, 4 dagen lang tijdens de Ontvangstweek voor nieuwe studenten, 24 uur per dag met muziek, registraties van optredens, reports, ‘phone ins’ en prijzen. Te beluisteren in Delft en omstreken in de ether en via internet.
Project: radiostation Virgiel FM

Stunt gezocht

Tijdens mijn derde studiejaar heb ik samen met een aantal medestudenten een onvergetelijk meerdaags evenement neergezet: de Ontvangstweek voor Virgiel in Delft. Hoewel dit ieder jaar gebeurt, waren wij van plan om een stempel op deze week te drukken die niet snel zou worden vergeten. We zochten een ‘stunt’: iets waar de aankomende studenten tegen op zouden kijken, waar onze eigen leden trots op zouden zijn, iets groots en iets wat nog nooit gedaan was. Dat is gelukt: radiostation Virgiel FM was geboren!

We hadden een sterke partner aan Showbizz Nederland, die de technische apparatuur en de basis lessen ‘radio maken’ verzorgde. Verder deden we alles met eigen mensen: programma’s samenstellen, muziek uitzoeken, jingles maken, commercials verkopen en opnemen, prijzen regelen en de techniek.

Project: radiostation Virgiel FMProject: radiostation Virgiel FM

Het medium radio heeft een unieke verbindende kracht. Als luisteraar weet je dat je onderdeel uit maakt van een grote onzichtbare groep met gedeelde interesse, smaak of relaties. En het mooiste is dat je, in tegenstelling tot de TV, gewoon kan verder gaan met je bezigheden terwijl je er bij bent. Eenmaal ‘aangehaakt’ via de ether, wordt het dan opeens toch lastig om binnen te blijven zitten. Op deze manier kregen wij met Virgiel FM onze terrassen elke dag weer vol met studenten die ‘eigenlijk’ nog hard aan het studeren waren

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger