Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Jaaroverzicht van best practices op het gebied van evenementen, social media en andere lifehacks

By Gerrit Heijkoop on 21 december 2010 in Blogposts, Evenementen, Social Media
0
0

Ongeveer een half jaar geleden begon ik als intern projectmanager bij Vivo.nu. Hiermee kwam ook de uitdaging om twee-wekelijks een blog te schrijven. Het schrijven van een blog was voor mij een grote uitdaging, welke ik met beide handen aangreep. In deze blog zal ik mijn geleerde lessen als een jaaroverzicht op een rij zetten.

Mijn weblog-‘aftrap’ was “Deel 2: als je niet komt opdagen bij een evenement, verpest je meer dan alleen het feestje”. Een vervolg op het blog van Gerrit een aantal weken daarvoor. De kerngedachte was om het no-show percentage op evenementen te verlagen, de organisator de dialoog met de doelgroep moet aan blijven gaan. Hierdoor wordt een verlaagd no-show percentage gerealiseerd.

Social Media op langetermijn?

Een handige manier om de dialoog aan te (blijven) gaan is door middel van Social Media. Maar is social media een ‘hype’ of ‘here to stay’? In deze blog wordt verteld welke effecten Social Media kunnen hebben.

Hieruit is op te maken dat social media een positief effect hebben op het aangaan en onderhouden van relaties.

Toch is er niet alleen maar hulde en lof voor Social Media. Veel mensen zien er ook gevaar in. Bijvoorbeeld de vager wordende scheiding tussen privé en zakelijk.

 

jaaroverzicht best practises

De grote vrees van sommige is dat (toekomstige) werkgevers je privé tweets of Youtube-filmpjes te zien krijgen. Dit zou een nadelig effect heeft op je carrière kunnen hebben.

Toch moeten we niet vergeten dat het hier gaat om social media.

Er zijn dingen die mensen wel in hun privé leven doen, maar in hun professionele leven achterwege laten. Door het eenvoudige karakter van Social Media zien bedrijven ook een grote kans op het gebied van Social Media. Maar niet allemaal. Op 17 augustus schreef ik over Social Media gone wrong! In dit blog zette ik het incident van #carglasszuigt uiteen. Hier kwam duidelijk naar voren dat (grote) bedrijven veel baat zouden hebben bij community management.

Carglass jaaroverzicht best practises

 

Gebruik als bedrijf de social media kanalen zelf, voordat mensen dit voor jou gaan doen, uit jouw naam!

Vivo.nu werkt samen met Triquanta en Bureau.Donald hard aan “What’s On?”, de nieuwe dienst van Triqle. “What’s On?” visualiseert real-time programma informatie via mobiel, schermen en internet. Op PICNIC 2010 hebben we “What’s On?” voor het eerst getest in een live omgeving. Het draaide als een zonnetje!

Whatson logo jaaroverzicht

Naar aanleiding van de interim-klus welke Gerrit nu voor BNR doet, schreef ik over de uitdaging om een live radio uitzending succesvol te combineren met een vrijdagmiddagborrel. Is dit te combineren?

Ja, mits de setting goed gecreëerd wordt.

Zet overal stoelen neer en laat de hapjes en drankjes rond gaan zodat het geluid van de borrel de uitzending niet gaat overstemmen, maar het gevoel van de vrijdagmiddagborrel toch blijft bestaan.

Als laatste schreef ik over het versterkende effect van Social Media op evenementen. Niet alleen tijdens, maar ook vooraf en na een evemenent. Hoe is handig gebruik te maken van Social Media op evenementen? Door in gesprek te gaan met bezoekers en hun behoeften te identificeren, verhoog je de interactie tussen bezoeker en evenement. Als deze verhoogde interactie voorafgaand aan het evenement gerealiseerd wordt hebben organisatoren er tijdens en na het evenement profijt van.

jaaroverzicht merken

 

Hopelijk hebben mijn blogs iets bij kunnen dragen. Wees vrij om ook op deze blog te reageren als je een andere mening hebt over één van de onderwerpen.

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger