Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

6 frisse ideeën en inspiratie na mijn vakantie in de USA

By Gerrit Heijkoop on 24 augustus 2010 in Blogposts, Inspiratie
2
0

Vakantie levert altijd inspiratie op: je komt in een nieuwe omgeving en je dagelijkse ritme is ontregeld. Tijd voor nieuwe ideeën! Onderstaand een korte samenvatting van de ideeën die mij in- of opgevallen zijn de afgelopen weken.

We moeten Social Media nog veel meer offline gaan promoten!
In mijn ogen zijn online Social Media een krachtige ondersteuning van ons offline sociaal verkeer. In de USA viel me op dat je daar veel meer offline promotie ziet voor online aanwezigheid. Zo nodigen restaurants je uit voor hun Facebook pagina op de menukaart, herinneren kleine winkeliers je aan hun Twitteraccount door middel van borden in de winkel en staan de social media accounts van tv-programma’s voortdurend onder in beeld. Voor mijn gevoel laten we in Nederland op dit gebied nog veel kansen liggen.

offline promotie

 

Besef je wel dat we in Nederland bijzonder makkelijk toegang hebben tot (mobiel) internet en gsm?

Kijk, dat je in Afrika niet overal bereik hebt met je mobiel, dat lijkt logisch. Echter, tot mijn verbazing, houdt het in het midwesten van de USA buiten de steden ook snel op! Als je dus veel tijd spendeert in de fantastische Nationale parken, ben je gewoon dagen onbereikbaar. Hier in Nederland ben ik er al helemaal aan gewend geraakt dat ik overal en altijd per telefoon en internet kan communiceren. Dat is een voorrecht!
mobiel toegang

Onbereikbaar zijn IS een luxe!

De meesten van jullie zullen deze zin hebben gelezen in mijn ‘out-of-office-reply’:
Ik geloof dat ‘onbereikbaar zijn’ in de toekomst het nieuwe luxe goed wordt. Daarom ben ik maar eens aan het kijken hoe fijn dat is. Tot 22 augustus ben ik per e-mail en telefoon niet bereikbaar.” Zoals je hierboven al kon lezen, was het niet moeilijk om dit waar te maken. Hoe leuk en nuttig ik de nieuwe intensieve multi-media communicatie van tegenwoordig ook vind, even 3 weken van de radar is heerlijk!!! Ik kan het je van harte aanbevelen. En voor zover ik nu kan overzien, is er niemand écht in de problemen gekomen omdat ze mij niet konden bereiken (mede dankzij het geweldige interimwerk van Tom natuurlijk! Heb je zijn blogs gelezen over zelfcensuur en Carglass?).

Onbereikbaar

 

Alles kunnen kiezen is eigenlijk helemaal niet fijn!
Wat natuurlijk opvalt als je door de USA reist is de OVERVLOED. En alles is er ook nog in oneindig veel smaken, kleuren en maten (groot!). En weet je, dat is eigenlijk helemaal niet zo relaxed. Misschien herken je dit al, als je wel eens bij een AH XL komt: zo’n enorm assortiment in de supermarkt kost alleen maar meer tijd! Voortdurend moet je keuzes maken tussen smaak, maat en prijs uit een enorm aanbod. En tja, keuzes maken leidt (in ieder geval bij mij) tot het gevoel dat je fouten kan maken. Ik ga altijd op zoek naar de ‘optimale’ keuze: de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Pfff…. (opvallend is trouwens weer, dat je je plek in een restaurant niet zelf mag kiezen.)

USA Supermarket

 

Natuur is wel echt heel cool! (en veel tijd daarin doorbrengen ook)
Zo’n 3 jaar geleden heb ik heel bewust ‘natuur’ opgenomen als een van mijn persoonlijke waarden; ik word daar gelukkig van! En prachtige, adembenemende natuur hebben ze meer dan genoeg in de USA (een kant waarvan je niet zoveel hoort hier in Nederland). Wij hebben veel tijd doorgebracht in de Nationale Parken: Rocky Mountain, Mesa Verde, Grand Canyon, Zion, Bryce en Arches. Onderweg zagen we de meest bijzondere rots formaties, bergen, woestijnen, wildwater stromen, meren, bomen en bloemen. En natuurlijk veel wilde dieren (niet achter een hek!) zoals elanden, herten, beren, berggeiten, eekhoorns, roofvolgens en nog veel meer. VET!

Nature at Bryce Canyon

 

En tot slot een hele praktische: hebben wij al een incubator voor ‘maak-startups’?
Tijdens de vakantie las ik het Amerikaanse ondernemersblad “Inc“, waarin ik een stuk zag over ‘incubators’: plekken die startende bedrijven helpen door het aanbieden van een goedkope werkplek, advies en een netwerk van andere starters en investeerders. In Nederland hebben we die ook, zoals YESDelft! en 20/20. Echter, deze zijn veel gericht op software ontwikkeling. In het blad las ik over Techshop: een plek waar potentiële starters met een idee eenvoudig en goedkoop toegang krijgen tot de nieuwste machines. Zij kunnen daar tegen relatief lage kosten hun prototypes ontwikkelen. Dit heeft al veel succesvolle start-ups opgeleverd. Hebben wij zoiets in Nederland?

Zo, respect als je dit allemaal gelezen hebt! Zat er iets bij wat je interessant vond? Welke ingevingen heb jij gehad tijdens je vakantie? Ik hoor ze graag!

2 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger