Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Hoofdstuk 11. Wat missen we nog?

maandag 14 september 2015
58 dagen tot het congres
220 inschrijvingen

‘Het werkt,’ juichte Victor, ‘het werkt!’

Casper liet hem de cijfers zien: zeventien extra inschrijvingen sinds vrijdag. Snel rekende Victor de getallen door, toen betrok zijn gezicht. Zes inschrijvingen per dag, nog twee maanden tot het congres; dat bracht ze op een totaal van een kleine zeshonderd. Het ging iets harder dan tot nu toe, maar dit was bij lange na niet genoeg. En bij de sponsors kregen ze ook niet veel voor elkaar.

‘Dat virale effect, dat is toch exponentieel, hè?’

‘Zeker,’ antwoordde Casper. ‘Maar het moet altijd even sudderen voordat het los gaat.’

Niet helemaal gerustgesteld liep Victor door naar het koffieapparaat. Hij staarde naar het bruine straaltje. Hij begreep dat het virale effect zich nog moest ontwikkelen, maar wilde dat hij er meer aan kon dóen.

Hij aarzelde met het openen van zijn e-mail, als er maar geen rekeningen of aanmaningen waren. Gelukkig kreeg hij vooral leuke berichten, waaronder een e-mail van Dick:

Twee vrijkaartjes over voor een socialmediacongres morgen. Geen tijd voor.
Wil jij?

De informatie was bijgesloten. Met elke regel die hij las werd Victor enthousiaster:

Social media content: bepalen wat werkt

Instagram: speeltje van de jeugd of zakelijk instrument?

De titel van de openingssessie trok hem het meeste:

Van Aandacht naar Actie: hoe krijg je mensen in beweging?

Dát was wat hij nodig had. Want dat ze veel aandacht kregen, dat geloofde hij wel. Maar daarmee kreeg hij zijn congres niet vol. Als zelfs dat fantastische filmpje maar zes inschrijvingen per dag opleverde, vroeg hij zich af wat hij dán moest doen.

Hij mailde terug:

Graag, dank!

Dick antwoordde:

Hier te druk met het echte werk 😉

Opschepper, dacht Victor. Toen hij Casper vroeg om mee te gaan, wees die subtiel naar Catja. ‘Veel leuker voor haar,’ zei hij. ‘Bovendien, ik heb het hartstikke druk. Sponsorcontracten, persberichten, allerlei speciale verzoeken bij die inschrijvingen. Ik hoop ook eindelijk RodeMed binnen te slepen als sponsor, die belt vandaag terug.’

Hij keek naar Casper. Ondanks de hulp die hij nu van Catja kreeg, zag hij er moe uit.

‘Catja?’

‘Een seconde, meneer van Wely, ik zit in een chat met iemand die zich misschien wil inschrijven. Deze meneer wil het liefst een hotel buiten de stad. Heeft u nog suggesties?’

‘Dat weet Martine wel. Catja, ken jij het Social SuperStar congres?

Ze draaide zich om. ‘SoSuStar, natuurlijk! Morgen. Daar doe ik aan mee.’

‘Je zou toch gewoon op kantoor zijn?’

‘Ik heb me ingeschreven voor de uitzending op internet. Ze doen van tevoren een interview met de belangrijkste sprekers en tijdens enkele sessies kun je vragen stellen via de online presentator. Alleen zenden ze helaas niet alles uit.’

‘Als je wilt, kun je morgen met me mee.’

‘U bedoelt, het fysieke congres? In de Congresdome?’ Ze keek hem ongelovig aan.

‘Ik heb twee vrijkaartjes. We kunnen er samen naartoe.’

‘Yesss, supergaaf. Er is daar een spreker die ik al een tijd online volg, die zou ik wel willen ontmoeten. En er is een interessante workshop die niet uitgezonden wordt. Heel graag, meneer van Wely.’

Ze keek over haar schouder naar Casper. ‘Wilde jij niet mee dan?’

‘Veel te druk.’

‘Gebruik jij dan mijn reservering voor de uitzending. Het is maar twee uurtjes en die spreker is echt goed, daar leer je veel van.’ Ze sloeg haar ogen neer. ‘Niet dat ik bedoel dat je nog veel moet leren natuurlijk.’

 

Victor zag uit naar SoSuStar. Want ze waren goed bezig op social media, maar op de een of andere manier haalden ze er nog niet uit wat erin zat. Ze bereikten veel mensen, maar hoe wist hij of dat de juiste mensen waren? Wat konden ze nog doen om meer uit het filmpje te halen? Waarom kwamen ze niet van bereik tot inschrijvingen? Zou het SoSuStar congres ze dat kunnen leren? Was het wel te leren?

 

Tot zover. Wil je verder lezen?

Dit is een hoofdstuk uit het boek ‘Trending Topic: we moeten iets met Social Media #MaarWat’ van Gerrit Heijkoop en Paula Vos.

Het boek start op 20 augustus 2015, als Victor een stevige discussie heeft met zijn voorzitter. Die vindt dat Victor meer met social media moet doen en dreigt zelfs het congres af te blazen als de sympathieke directeur niet snel resultaat boekt. Daar kan Victor het natuurlijk niet bij laten zitten.

We volgen Victor en zijn team vanaf dat moment real-time, aftellend naar 11 november 2015. Dan is het grote congres. Gaat het ze lukken?

Heb je het idee dat je ergens midden in valt? Dan vind je hier alle afleveringen van ‘Trending Topic’ tot nu toe.

Zet deze vast in je agenda:

  1. Publicatie volgende hoofdstuk: 15 september 2015, 09:00  
  2. Verschijnen van het e-book in PDF (iBooks en Kobo volgt later): 18 september 2015
  3. Distributie van de papieren paperback (daarna ook verkrijgbaar via Bol.com): 1 oktober 2015
  4. Boekpresentatie en netwerkborrel met heel veel leuke lezers: 11 november 2015, 16:00

Wanneer je klikt op de links hierboven kun je jouw exemplaar alvast veiligstellen of je registreren voor de boekpresentatie (we vragen een kleine bijdrage voor de catering).

00 Trending topic lezers zeggen 1-1

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger