Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Hoofdstuk 20. Meegluren met delicate kwesties

woensdag 23 september 2015
49 dagen tot het congres
297 inschrijvingen

 

Met alle verschillende kanalen die ze nu tot hun beschikking hadden, konden ze hun berichtgeving differentiëren naar bepaalde groepen. Zo plaatsten ze sommige berichten alleen op Rodentnet.org. Zoals een item over nieuwe inzichten in proefdierverzorging. Dat vonden ze te controversieel voor het grote publiek. De onderzoeker die hierover op het congres zou spreken, nam een pittige stelling in en riep lezers op om te reageren, zodat hij hun visies zou kunnen meenemen in zijn presentatie.

Na een tijdje ontstond er een onderonsje; hoewel nog steeds openbaar, werd de discussie vooral gevoerd door de onderzoeker en drie wetenschappers die zelf met proefdieren werkten. Ze spraken over de psychologische verzorging van de dieren, waar ze zeer uiteenlopende ideeën over hadden. Victor volgde het met belangstelling, al voelde het een beetje als meegluren.

De intensieve discussie werd afgesloten met de afspraak dat ze zich alle drie voor het congres zouden inschrijven, en op de eerste avond met elkaar zouden gaan eten om verder te praten.

Zie je wel, dacht Victor, zie je wel. De goede inhoud deed zijn werk bijna vanzelf. De bij nader inzien toch wel erg gemakzuchtige advertenties leken iets uit een ver verleden.

 

Op de algemene sociale media plaatste Catja vijf marketingtips voor dierenartsen, waar een spreker op het congres verder over zou uitweiden. Bor, van Bordewolf Marketing, was de eerste die reageerde.

De categorie Leren – Check 🙂

Er volgden veel enthousiaste reacties. Een dierenarts vroeg online waar hij zich kon inschrijven, en tagde daarbij vijf collega’s. Victor wreef in zijn handen. Het werkte!

 

Tot zover. Wil je verder lezen?

Dit is een hoofdstuk uit het boek ‘Trending Topic: we moeten iets met Social Media #MaarWat’ van Gerrit Heijkoop en Paula Vos.

Het boek start op 20 augustus 2015, als Victor een stevige discussie heeft met zijn voorzitter. Die vindt dat Victor meer met social media moet doen en dreigt zelfs het congres af te blazen als de sympathieke directeur niet snel resultaat boekt. Daar kan Victor het natuurlijk niet bij laten zitten.

We volgen Victor en zijn team vanaf dat moment real-time, aftellend naar 11 november 2015. Dan is het grote congres. Gaat het ze lukken?

Heb je het idee dat je ergens midden in valt en zou je het boek helemaal willen lezen? Dan kun je hier het volledige e-book in PDF bestellen.

Zet deze vast in je agenda:

  1. Publicatie volgende hoofdstuk: 24 september 2015, 15:00  
  2. Distributie van de papieren paperback (daarna ook verkrijgbaar via Bol.com): 1 oktober 2015
  3. Boekpresentatie en netwerkborrel met heel veel leuke lezers: 11 november 2015, 16:00

Wanneer je klikt op de links hierboven kun je jouw exemplaar alvast veiligstellen of je registreren voor de boekpresentatie (we vragen een kleine bijdrage voor de catering).

00 Trending topic lezers zeggen 1-1

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger