Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Social ads van Linkedin maakt je netwerk effectiever – Je bent gek als je ‘dit vinkje’ uit zet!

By Gerrit Heijkoop on 22 augustus 2011 in Blogposts, Social Media
0
0

Een kleine 2 weken geleden stak er een storm van kritiek op. Een typische zomerse ‘storm in een glas water’. Hijgerige nieuwsberichten en blogposts, ongevraagde ‘waarschuwings-berichten’ en zelfs kamervragen(!). Linkedin zou zich ontpoppen als de nieuwe duivel door het tonen van profielen in ‘Social Ads’. Maar wie even goed nadenkt, realiseert zich dat je ‘dit vinkje’, zoals het in veel artikelen wordt genoemd, juist aan moet laten staan!

Je netwerk om informatie te interpreteren

Online Social Media zijn het beste wat ons is overkomen sinds Google Search. Misschien zelfs wel sinds de komst van het hele internet. Jouw netwerk is namelijk je krachtigste instrument om de enorme hoeveelheid informatie die op het internet tot je beschikking staat, te filteren, duiden en interpreteren. Voorbeeldje?

Stel, je zoekt een kapper bij jouw in de buurt. Op het internet vind je misschien wel 25 kappers binnen een straal van 5 kilometer. Welke moet je nou kiezen? Je zou ze de komende 5 jaar allemaal één voor één uit kunnen proberen. De kans dat je dan een aantal keer ofwel veel te duur uit bent ofwel met een slecht kapsel over straat moet, is vrij groot.

Maar wat nou als je zou weten welke kapper jouw vrienden het beste vinden? Je zou ze natuurlijk allemaal één voor één kunnen bellen om het te vragen. En het mooie is, dat je het antwoord snel kunt interpreteren omdat je de kwaliteit van hun kapsels kent. Ideaal! Maar hoeveel vrienden heb je? En hoe vaak maak je een aankoopbeslissing? Moet je ze dan iedere keer allemaal bellen of mailen?

kracht van social ads

De kracht van sociale advertenties

Het verrijken van advertenties met LinkedIn profielen is juist heel erg handig. Ja, ook voor jou! Het feit dat er voor de informatie in een advertentie betaald is, doet afbreuk aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Maar wanneer iemand in jouw netwerk het bedrijf dat dit bericht verstuurd aanbeveelt, groeit juist het vertrouwen en geloofwaardigheid.

Door deze ‘sociale context’ van het bericht kunnen we de informatie razendsnel interpreteren. En we weten meteen wie we als eerste moeten benaderen als we in actie zouden willen komen: “Wat is jouw ervaring met [bedrijf x] ?”

De heisa om niks

Tot slot nog een paar feiten, om je te laten zien dat dit inderdaad een ‘storm in een glas water’ was:

  1. LinkedIn gebruikt alleen maar informatie die jezelf openbaar op je profiel publiceert. “The only information that is used in social ads is information that is already publicly available and viewable by anyone in your network”. Al deze informatie staat dus al lang op het web!
  2. Facebook past ditzelfde principe al jaren toe voor zijn Facebook ads en Sponsored stories. Daar zeur je toch ook niet over?
  3. Google+ is gebaseerd op dit hele principe en gaat er voor zorgen dat Google Search nog krachtiger gaat worden!
  4. En nu nog het mooiste: LinkedIn heeft deze actie helemaal niet ‘teruggedraaid’! Ze tonen niet langer de foto’s van mensen uit je netwerk in een advertentie. Maar via een link kun je nog steeds zien wie het zijn. En dat is wat mij betreft maar goed ook!

Dus, dit is een oproep: help je mee om LinkedIn nog effectiever te maken? Zorg dan alsjeblieft dat ik eenvoudig kan zien welke bedrijven jij aanbeveelt.

Weet je niet hoe dat moet? Mooi! LinkedIn heeft het namelijk al standaard voor je aangezet. Handig hè? (wil je het echt weten? Zie settings -> account -> manage social advertising)

Ik hoor hieronder graag hoe jij hier over denkt!

(En oh ja, dat kan alleen maar door in te loggen met je Facebook account; dat zijn pas ‘duivels’! 😉 )

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger