Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

5 Social Media do’s & don’ts – stijg uit boven reclame!

By Gerrit Heijkoop on 8 januari 2014 in Blogposts, Social Media
2
0

Óf Social Media gebruikt worden, dat bepaalt je publiek zelf wel. En twitteren hoe goed je evenement is heeft al helemaal geen zin. Waar het wel om draait? Kwaliteit en interactie!

5-social-media-dos-donts-stijg-uit-boven-reclame

Vijf tips:

Tip 1. Begin met luisteren

Op welke Social Media beweegt je doelgroep zich? Vraag ernaar bij de registratie, houd een enquête of Google op vaktermen. Zie wat je doelgroep doet, wat ze interessant vinden en speel daarop in.

Tip 2. Social Media is geen reclametool

Gebruik Social Media niet om te roepen hoe goed je evenement of bedrijf is, maar vooral om de kwaliteit te verbeteren. Programmasamenstelling, registratie, informatie delen, netwerken – Social media kan al die processen ondersteunen. Dat levert een positieve ervaring op en díe wordt gedeeld. Betere reclame kun je niet wensen toch?

Tip 3. Focus op interactie

Interactie tussen en met je volgers is belangrijker dan aantallen. Dus participeer in discussies, reageer, geef zinvolle informatie. Die volgers komen wel. En als je echt wanhopig bent, kun je ze altijd gewoon kopen.

Tip 4. Integreer online en offline

Communiceer je Social Media accounts op je ‘offline’ middelen: noem namen, hashtags, en waar je het voor gebruikt. Zet je elke dag foto’s op Facebook? Kan men meetwitteren in de zaal? Staan alle presentaties op YouTube? Vertel het je deelnemers zodat ze in actie kunnen komen!

Tip 5. Neem het serieus

Investeer serieus tijd, geld en aandacht in Social Media. Experimenteer gerust, maar laat het niet over aan een stagiair, of iemand die het ‘erbij doet’. Zorg dat je zelf als persoon ook aangesloten bent op alle media, zodat je weet wat prettig of juist irritant is voor gebruikers.

Deel je ervaring!

Wat zijn jouw persoonlijke do’s en don’s op Social Media? Waar erger jij je verschrikkelijk aan? Of wat vind je juist super tof? Het schijnt dat als je jouw do’s hieronder post, dit de kans verdubbeld dat je ze ook daadwerkelijk gaat doen!

2 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger