Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Casper de Vries

Communicatie & PR

Tijdens mijn studie communicatiewetenschappen ben ik stage gaan lopen bij de Nederlandse Vereniging voor Knaagdierprofessionals, en er nooit meer weggegaan.

Soms ben ik wat gefrustreerd: ik zie dat sociale media veel kansen bieden, maar vind er de tijd niet voor en word ook niet gestimuleerd door mijn directeur. Dus maak ik braaf de nieuwsbrieven, het kwartaalblad, de notulen, en probeer ik de serieuze (vak)pers te bewerken om meer aandacht te vragen voor de noodzaak om knaagdieren als een specialisme te behandelen. Dat vind ik erg lastig – algemene journalisten vinden het aandachtsgebied te moeilijk en gespecialiseerde journalisten spreken liever met de wetenschappers/dierenartsen en niet het verenigingsbureau.

Het is na die jaren wel een een beetje een sleur geworden en stiekem solliciteer ik af en toe op andere banen, in de zakenwereld. Ik droom van meer aandacht, als een woordvoerder de pers te woord staan, mijn boodschap in bladen zien. Ik denk dat dit bij een populair bedrijf makkelijker is.

Ik zie het wereldcongres Rodentia 2015 als de mogelijkheid tot een doorbraak in mijn vak: ik zal eens laten zien hoeveel ik kan bereiken.

 

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger