Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Victor van Wely

Algemeen Directeur

Algemeen directeur van de de Nederlandse Vereniging voor Knaagdierprofessionals. Ben een groot dierenvriend en wilde ooit dierenarts worden. Helaas was ik net niet slim genoeg om daarvoor te gaan studeren (natuurkunde/scheikunde nekten me).

In plaats daarvan heb ik HBO-onderwijs gedaan en daarna mijn MBA gehaald bij de Rotterdam School of Management. Ik bleek een goed talent te hebben voor management, met name in situaties waar vele problemen in korte tijd moeten worden opgelost.

Ik ben streng, maar eerlijk en weet mensen samen te brengen en te motiveren. Een man met een goed hart en het talent om mensen met elkaar te verbinden.

Een paar jaar geleden lukte het ineens niet meer om een nieuwe interimklus te vinden. Dat kwam door de crisis, maar stiekem heb ik soms het idee dat ik het tempo van de zakelijke wereld niet meer helemaal bijhoudt.

Toen ik vier jaar geleden bij deze associatie werd aangesteld, was ik daar heel blij mee. Het was de eerste klus sinds een jaar en ik kreeg hem bijna toevallig, omdat ik in het vliegtuig (op de terugweg van een mislukte sollicitatie in Berlijn) kwam te zitten naast Jacques Lodewijks, voorzitter van de NedVerKna. Natuurlijk raakten we aan de praat: ik ben altijd geïnteresseerd in andere mensen.

Na een jaar als freelance interim bestuurder, werd ik aangenomen als algemeen directeur en ik hoop hier mijn pensioen te halen. Ik profileer mezelf graag met het onderwerp, dat nog steeds mijn passie is.

Op kantoor heb ik een hamster (die Napoleon Bonaparte heet), en thuis twee Degoes (Chileense knaagdieren) waar ik dol op ben. Soms zijn er muizen in huis (die stelen voer van de Degoes) maar ik kan ze niet doodmaken. Vind ik zielig.

Toen ik voor de NedVerKna kwam werken (in 2011) was mijn eerste wapenfeit dat ik het wereldcongres Rodentia 2015 naar Nederland haalde, met een flitsende presentatie en veel goodwill.

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger