Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Hoofdstuk 17. Van online naar real life

zaterdag 19 september en zondag 20 september 2015
52 dagen tot het congres
259 inschrijvingen

 

Zoals ze afgesproken hadden, plaatste Casper ook berichten in het weekend.

Op zaterdag was het een ‘Lachen’-bericht: een top vijf van grappige YouTubefilmpjes van knaagdieren. SuperGnawer op nummer één natuurlijk, op nummer twee een groep capibara’s in een Japanse heetwaterbron, gevolgd door filmpjes van een slapende eekhoorn, een nest van vijftien babyratjes en Teddy Bear, het pratende stekelvarken.

De NedVerKna-volgers vonden veel filmpjes leuk en kwamen ook met eigen suggesties, waaronder een dromende hamster en een cavia met de stem van Ricky Gervais. Veel relaties plaatsten links naar filmpjes van hun eigen dieren, of dieren waar ze voor zorgden. Catja voegde alle suggesties toe aan hun YouTubekanaal.

 

Het zondagse bericht voldeed aan alle criteria voor ‘Luisteren’. Het was de vraag:

Vitaminesupplementen voor knaagdieren: luxe of noodzaak?
Leer er meer over en kom naar #Rodentia15

Victor was verbaasd dat daar weinig op gereageerd werd. Vragen zouden het juist heel goed moeten doen. Hij deelde het bericht op zijn eigen Facebookprofiel en zette erbij:

Vitamine C kan nooit kwaad.

Dierenarts Bea Goffer reageerde meteen:

Prima, tot morgen!

 

Op zondagmiddag wilde hij zijn computer afsluiten, toen hij nog één keer op Facebook keek. Hij knipperde met zijn ogen: een foto van Catja met Casper. Zaten ze nou alwéér samen te lanterfanten? Het bijschrift was niet bijster origineel.

Gezelligheid! – met Casper de Vries in het Dichterspark

Toen zag hij dat de marketingmedewerker van Instinct had gereageerd.

Casper! Waar zitten jullie? Ik zit bij het paviljoen. Kunnen we elkaar eindelijk eens IRL ontmoeten

Casper antwoordde:

Mooi man. We komen jullie kant wel op.

Later zag Victor dat er nog verschillende berichten volgden, met uiteindelijk een vrolijke foto, waar Casper, Catja, de marketingjongen en een paar vrienden op stonden, met de mededeling:

Gevonden!

Veel mensen reageerden op de foto, waaronder enkele collega’s van Instinct.

 

Interessant, hoe een zo’n privébericht tot een leuk zakelijk contact kon leiden. Hij hoopte maar dat het Casper ook hielp om nu eindelijk eens een artikel in Instinct te krijgen.

 

Tot zover. Wil je verder lezen?

Dit is een hoofdstuk uit het boek ‘Trending Topic: we moeten iets met Social Media #MaarWat’ van Gerrit Heijkoop en Paula Vos.

Het boek start op 20 augustus 2015, als Victor een stevige discussie heeft met zijn voorzitter. Die vindt dat Victor meer met social media moet doen en dreigt zelfs het congres af te blazen als de sympathieke directeur niet snel resultaat boekt. Daar kan Victor het natuurlijk niet bij laten zitten.

We volgen Victor en zijn team vanaf dat moment real-time, aftellend naar 11 november 2015. Dan is het grote congres. Gaat het ze lukken?

Heb je het idee dat je ergens midden in valt en zou je het boek helemaal willen lezen? Dan kun je hier het volledige e-book in PDF bestellen.

Zet deze vast in je agenda:

  1. Publicatie volgende hoofdstuk: 21 september 2015, 15:00  
  2. Distributie van de papieren paperback (daarna ook verkrijgbaar via Bol.com): 1 oktober 2015
  3. Boekpresentatie en netwerkborrel met heel veel leuke lezers: 11 november 2015, 16:00

Wanneer je klikt op de links hierboven kun je jouw exemplaar alvast veiligstellen of je registreren voor de boekpresentatie (we vragen een kleine bijdrage voor de catering).

00 Trending topic lezers zeggen 1-1

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger