Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Hoofdstuk 27. Toosten op succes

donderdag 1 oktober 2015
41 dagen tot het congres
468 inschrijvingen

27 toosten op succes

De eerste sponsorfoto die Catja samen met Poekie maakte was smaakvol en niet al te opvallend commercieel. Ze hield Poekie in haar hand, en aaide hem. Op de achtergrond was de zak krachtvoer te zien. PetFoodies hield woord: ze deelden de foto op verschillende kanalen, wat leidde tot enthousiaste reacties en nieuwe Poekie-fans.

 

Ze hadden het locatiebezoek kunnen verzetten naar vandaag en zaten met z’n vieren aan een prachtig gedekte tafel in een aparte ruimte van het congrescentrum.

‘Krijg nou wat!’ riep Martine uit, toen ze net de amuse van gambamousse doorslikte. Ze liet haar telefoon zien.

‘Ik heb net op mijn Facebookprofiel een foto geplaatst van deze mooi gedekte tafel. Reageert er een vriendin van me. Haar broer gaat naar Rodentia!’

‘Zie je wel,’ zei Casper. ‘Er is in je persoonlijke kring altijd wel iemand voor wie het van toepassing is.’

‘Zullen we allemaal een foto maken?’ zei Victor. ‘En dan delen op ons persoonlijk profiel. Kijken wat daar nog meer uit komt.’

Casper dacht geen seconde na, schoof zijn selfiestick uit en maakte een foto van de hele groep, waarin hij iedereen tagde. Victor zag een rood bolletje verschijnen in de Facebookapp op zijn telefoon. Toen hij het aanklikte zag hij:

Je bent getagd in een foto van Casper de Vries

Hij vond dat hij er oud uitzag.

Zelf plaatste hij een serieus bericht op LinkedIn.

Keurig verzorgd hier bij het Congrescentrum. Hoop met alle sprekers een vorkje te prikken op Rodentia 2015.

Catja verdween naar de receptie, waar ze gezien had dat de portier een mooie klassieke hoed droeg. Hij stond haar uitstekend, bleek uit de foto die ze op haar eigen kanalen plaatste. Ook in dit bericht werd Victor getagd.

Er volgden reacties uit zeer verschillende hoeken en hij betrapte zich erop dat hij daar nog meer van genoot dan van het uitstekende eten. Het rode bolletje op zijn telefoonscherm jeukte harder dan een muggenbult. Steeds keek hij weer, en steeds werd hij blijer. Ze hadden het vliegwiel op gang gekregen; alles wat ze nu deden, had effect. Er kwamen volgers bij, aandacht en vooral: inschrijvingen. Toen ze de derde wijnsoort proefden, bracht hij een toost uit op Rodentia 2015. Het ging lukken.

 

Die middag wachtte Victor het telefoontje van Jacques niet af, maar belde hij zelf. Nog voordat Victor iets had kunnen zeggen, complimenteerde Jacques hem met de grote zichtbaarheid die ze hadden.

‘Tot ver over de grenzen. Ik was vorige week op een internationale stuurgroepmeeting en daar hadden ze het allemaal over het congres en over jullie leuke updates. Alleen die professor Gentle zat een beetje moeilijk te doen, dat we wel serieus moeten blijven.’

‘We zijn hartstikke serieus,’ zei Victor.

‘Nou ja, die pluchen cavia’s, geinig hoor.’

‘Het leverde meer dan honderd nieuwe inschrijvingen op.’

‘Toe maar. Wat is de tussenstand eigenlijk?’

‘We zitten uitstekend op planning.’ Voor het eerst in al die tijd sprak hij de waarheid. De wijn die hij die middag had gedronken, leek ook wel dubbel te werken. Hij glimlachte breed, zonder dat iemand het zag.

‘Heb je voor mij ook nog zo’n cavia?’

Victor moest hem teleurstellen: ‘Dat was gisteren, Jacques. Momentum, alles draait om momentum.’

Als hij zijn eigen woorden maar iets meer ter harte had genomen.

 

Tot zover. Wil je verder lezen?

Dit is een hoofdstuk uit het boek ‘Trending Topic: we moeten iets met Social Media #MaarWat’ van Gerrit Heijkoop en Paula Vos.

Het boek start op 20 augustus 2015, als Victor een stevige discussie heeft met zijn voorzitter. Die vindt dat Victor meer met social media moet doen en dreigt zelfs het congres af te blazen als de sympathieke directeur niet snel resultaat boekt. Daar kan Victor het natuurlijk niet bij laten zitten.

We volgen Victor en zijn team vanaf dat moment real-time, aftellend naar 11 november 2015. Dan is het grote congres. Gaat het ze lukken?

Heb je het idee dat je ergens midden in valt en zou je het boek helemaal willen lezen? Dan kun je hier het volledige verhaal lezen als papieren paperback of het e-book in PDF bestellen.

Zet deze vast in je agenda:

  1. Publicatie volgende hoofdstuk: 2 oktober 2015, 12:30  
  2. Boekpresentatie en netwerkborrel met heel veel leuke lezers: 11 november 2015, 16:00

Wanneer je klikt op de link hierboven kun je registreren voor de boekpresentatie (we vragen een kleine bijdrage voor de catering).

00 Trending topic lezers zeggen 1-1

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger