Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Social Media stats voor #MICEEvent 2012

By Gerrit Heijkoop on 18 februari 2012 in Blogposts, Evenementen, Social Media
0

Social Media en evenementen, hoe moet dat?

Vanuit een bovenmatige interesse in Social Media en evenementen, verzamel ik statistieken over het gebruik van Social Media bij de events die ik bezoek. Dit is natuurlijk met name interessant voor evenementen die door de evenementenbranche zelf georganiseerd worden, zoals in 2010 voor de NL Conference en Event10, en vorig jaar voor EvenementContact en Event11.

Voor de helderheid: het is niet mijn intentie om een oordeel te vellen (‘goed’ of ‘slecht’) over de organisatie van dit evenement. Ik doe een poging om zo feitelijk mogelijk vast te stellen hoe en hoeveel social media gebruikt wordt bij evenementen in de branche.

5-social-media-dos-donts-stijg-uit-boven-reclame

#MICEEvent, de cijfers

Een samenvatting van de cijfers, verzameld op 17 februari 2012, voor de MICE & Event International Trade Fair georganiseerd door Branchecontact op 16 februari 2012, bezocht door ongeveer 310 bezoekers:

twitter-icon-150x150 45 tweeps gebruikten #MICEEvent: (14,5% van de bezoekers) Verzameld door middel van het gebruik van de #MICEEVENT of anderzins hun aanwezigheid via Twitter kenbaar gemaakt.

twitter-icon-150x150 @micevent op Twitter: Twitter is in beperkte mate ingezet door de organisatie. De account is 6 weken voor de beurs geopend en bevat een mix van promotionele en ‘nieuwswaardige’ tweets. Het account heeft 34 tweets gepost, volgt 0 en wordt gevolgd door 112 mensen.

Linkedin-icon Linkedin Event: 35 attending (11,3% van de bezoekers). Er zijn geen comments geplaatst door bezoekers. Het evenement is aangemaakt door Joris Bots van de organisatie.

WhatsOn_Icon_255x255-150x150 “What’s On?” interactieve programma informatie was voor alle bezoekers te raadplegen via hun mobiele telefoon (130 unieke bezoekers, 189 bezoeken, 787 pageviews, 38% returning visitors).

Facebook Page Een search op Facebook levert niets op. Flickr foto’s worden dit jaar niet gevonden. YouTube video’s Hier maakt de organisatie geen gebruik van.

Tot zover

Ik heb inmiddels geleerd dat het belangrijk is om ‘feiten’ en ‘meningen’ van elkaar gescheiden te houden. Tot zover dus de kale feiten. Maar goed, deze feiten brengen wel allerlei ideeën bij mij naar boven. Daarom zal ik op een later moment op dit weblog nog aandacht besteden aan een vergelijking van de verschillende evenementen tot dusver.

Ik lees graag jullie aanvullingen, feedback en tips over bovenstaande in de comments hieronder!

PS: deze cijfers zijn openbaar en vrij te gebruiken in andere publicaties. Een bronvermelding zou ik waarderen.

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger