Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Geleerd van de Zen-monnik: geniet tijdens je zwakke momenten

By Gerrit Heijkoop on 11 januari 2012 in Blogposts, Fun, Inspiratie
0
0

Zwakke momenten staan vaak onder toezicht van een streng oordeel:
“Ik mag niet lui zijn, ik mag niet teveel chips of chocola eten, ik mag niet te laat naar bed gaan…”
De druk die je daarmee legt op het beheersen van verleidingen, werkt averechts.

Zen ontspannen

Durf eens te snoepen!

Bijvoorbeeld met zoetigheid kun je jezelf beter toestaan er met volle aandacht en kleine hapjes van te genieten. De afwezigheid van het oordeel maakt vervolgens een verandering mogelijk. De behoefte zal uit zichzelf afnemen.

Bezoek een Zen Monnik en leer weer hoe je geniet

De “Zen Monnik” is Paul Loomans uit Amsterdam. In 2006 volgde ik een cursus “De Stressontknoping bij hem. Sindsdien ontvang ik wekelijks een mooie wijsheid in mijn mailbox en geniet ik meer. Kijk voor meer informatie op : www.destressontknoping.nl

Deze wilde ik met je delen, omdat hij mij erg aansprak. Ik geniet nu beter en het zorgde er voor dat ik gister met nog meer smaak een zakje Haribo Colorado heb gesnoept in de auto. 🙂

Ik daag je uit:

Wat is jouw favoriete “zwakte”? Ik lees het graag hieronder!

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger