Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Alle content is bruikbaar op social media

Op mijn vorige bericht kreeg ik verschillende reacties. ‘Mijn content past echt niet in een van de 5 L’en’. ‘Ik heb niets te melden.’ ‘Ik wil alleen conversie, ik heb dus geen berichten in de categorie Lachen’. Vandaag laat ik zien hoe je van elke gebeurtenis relevante content kunt maken. In elk van de 5 L’en.

Eerder kon je op dit blog lezen hoe je relevante content maakt met als ezelsbruggetje de 5 ‘L’en: Leren, Lachen, Liefde, Locatie en Luisteren. Met een goede mix daarvan blijf jij je publiek boeien. Elke gebeurtenis is te vertalen naar elke categorie. Het is maar net door welke ‘lens’ je kijkt. Om dat te bewijzen, heb ik twee eenvoudige gebeurtenissen als voorbeeld genomen.

1. Workshop over social media

Ik geef binnenkort een workshop over ‘social media voor event planners’ tijdens [Gerrit, leuk om een concreet voorbeeld te gebruiken?]. Wat zouden de deelnemers hierover kunnen melden op hun social media?

Leren

@GHeijkoop over social media tijdens [titel event]: ‘Ga niet uit van de onbekende massa, maar van de mensen die je al kent.’

Lachen

Onderweg naar workshop over social media, krijg ik bekeuring omdat ik zit te twitteren achter het stuur #politieheeftgelijk #tochbalen

OF:

Aanwezig bij workshop over social media, ook al ben ik niet zo sociaal..cartoon

Liefde

Goed verhaal van @Gheijkoop over social media. (Nog gratis te downloaden ook.) Link?

Locatie

Veel inspiratie voor voorjaarscongres van de NedVerKna tijdens tijdens workshop ‘social media voor event planners’ in Utrecht. Link?

Luisteren

Kan jij mij helpen met deze vraag tijdens de social media workshop die ik nu volg: Wat vind jij irritant op social media?

2. Content over projectoverleg met een eventorganisatieteam

Een projectoverleg over je congres kan een prima aanleiding zijn voor een socialmedia-update. Hetzelfde overleg, vijf berichten:

Leren

Wist je dat ratten landmijnen kunnen ontdekken? Een spreker van Apopo vertelt erover op ons congres. Een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=UE94Sxp6mY8

Lachen

Sterke wifi geregeld voor ons congres #NedVerKnaVoorjaar
fokke-en-sukke

Liefde

Blij met toezegging van dagvoorzitter @Rensdejong voor #NedVerKnaVoorjaar. Beste dagvoorzitter van Nederland!

Locatie

NedVerKna voorjaarscongres in Burgers’ Zoo – inclusief dierentuinbezoek. Meer informatie en aanmelden kan hier:

Luisteren

Discussie tijdens projectoverleg #NedVerKnaVoorjaar: draagt u liever een badge of een keycord?

Hoe het niet moet…

Je kunt je vergissen.

  • Leren? Dat jij ‘heel veel hebt geleerd vandaag’ is geen relevant bericht; je doelgroep leert er niets van.
  • Lachen? Een grappig kattenfilmpje is geen relevante content op een forum over knaagdieren.
  • Liefde? Een compliment geven over een lezing zonder de spreker te taggen, is een gemiste kans. Daardoor zal hij/zij het bericht waarschijnlijk niet zien en dus ook niet delen.
  • Locatie? Wel de datum en locatie van een congres vermelden, maar geen link voor meer informatie.. dat is geen praktische update.
  • Luisteren? Vertellen dat je luistert naar het nieuwe album van Coldplay is geen bericht in de categorie luisteren (tenzij Coldplay je doelgroep is).

Volgende keer: ‘You talking’ to me?’

Zo lang je rekening houdt met de ontvanger en een goede mix maakt van soorten berichten, zullen je contacten je berichten graag lezen, delen of erop reageren. Toch is het soms lastig echt een discussie op gang te brengen. Over twee weken: de kunst van het provoceren. Maar die durf je vast niet te lezen.

 

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger