Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Wees een ster in visuele social media updates

Instagram bevat wereldwijd 400 miljoen gebruikers waarvan 2,1 miljoen Nederlanders. Dagelijks worden er 80 miljoen foto’s geplaatst. Ja, je leest het goed 80 miljoen! Het aanbod in apps om je updates op social media te pimpen is dan ook enorm. Want hoe visueel aantrekkelijker je post is, hoe beter!

Het is zelfs zo dat berichten op Facebook met een afbeelding 53% meer likes krijgen dan berichten zonder. En Tweets met een visual worden 35% vaker geretweet. Visuele content is dus belangrijk. Waarschijnlijk denk je dat je dit zelf niet kunt en dat je hiervoor een designer moet inhuren. Goed nieuws, dat is niet zo. Jaren geleden misschien wel, maar vandaag de dag echt niet meer. Er zijn tegenwoordig genoeg online tools die je hierbij kunnen helpen en mijn favoriete apps ga ik vandaag met je delen.

visuele social media updates

Creëer jouw eyecatcher

Om jouw visuele social media updates van een dramatisch effect te voorzien is ColorSplash een absolute musthave op jouw smartphone. De software van deze app zet je foto om naar zwart-wit waarna je vervolgens je vinger gebruikt als kwast om de oorspronkelijke kleuren terug te brengen in de door jouw gekozen gebieden. Dit levert indrukwekkende plaatjes op en het is de ideale manier om de aandacht van de kijker te trekken naar bepaalde onderdelen van jouw foto.

Quick video’s maken

Filmen met je smartphone, we doen het allemaal. Deze berg aan herinneringen krijgt een plekje op onze telefoons, laptops of usb-sticks. We willen er wel iets mee doen, maar zijn geen pro met programma’s als Imovie en Adobe Premiere of we hebben er simpelweg geen tijd voor. GoPro heeft dé oplossing: Quik. Met deze app heb je slechts een paar tikken nodig om coole video’s te maken. Je kiest je favoriete foto’s en videoclips uit je fotobibliotheek, vervolgens analyseert Quik binnen een fractie van een seconde je beeldmateriaal om de beste momenten eruit te halen. De app voegt automatisch overgangseffecten toe, op de maat van een zelfgekozen nummer. Eenvoudig kan je ook nog tekst toevoegen en gebruik maken van verschillende filters. Videobewerking is nog nooit zo leuk, makkelijk én snel geweest.

What goes around comes back around

Met Boomerang kan je hypnotiserende minivideo’s maken die, zoals de naam al doet verklappen, vooruit en achteruit gaan. Het is simpel: je legt een vriend, familielid, collega of jezelf vast op basis van 10 foto’s die met één druk op de knop achter elkaar worden ‘geschoten’. De app zet deze foto’s om in een superleuke minivideo die zichzelf continu herhaalt.

Een pri(s)ma van Gogh schilderij met één druk op de knop

De app Prisma werd afgelopen zomer echt een hit op social media. En niet zomaar, deze tool kan zelfs het meest saaie plaatje omtoveren tot een prachtig schilderij. De app is erg gebruiksvriendelijk en met een aantal klikken op de knop is jouw foto getransformeerd naar een prachtig kunstwerk. Je selecteert een foto uit je filmrol of je maakt er ter plekke een. Vervolgens kies je een filter en experimenteer je met de verschillende filters die de app te bieden heeft. Tekenen en schilderen was nog nooit zo eenvoudig.

visuele social media updates

Wat is/zijn jouw favoriete app(s) om visuele social media updates te maken?

Uiteraard ben ik ook ontzettend benieuwd naar de apps die jij gebruikt om jouw visuele social media updates te pimpen. Laat het mij weten via @gheijkoop op social media. Ik ben benieuwd!

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger