Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Dode bij Facebookfeest in Frankrijk: wie is de eventmanager?

By Gerrit Heijkoop on 15 mei 2010 in Blogposts, Evenementen, Social Media
0
0

In Frankrijk is een man van 21 jaar om het leven gekomen bij een groot feest dat was georganiseerd via Facebook. Hij viel van een brug. De borrel in Nantes trok zeker 9.000 bezoekers. Ruim 40 mensen zijn opgepakt voor onder meer openbare dronkenschap, drugshandel en openbare geweldpleging.

dode bij evenement Facebookfeestje eventmanager

Facebookpagina van Apéros Géants Facebookpagina van Apéros Géants (via nos.nl)

Alcohol viert hoogtij

De Franse autoriteiten zijn bezorgd over de feesten die gehouden worden via de sociale netwerksite. Eind vorig jaar dronken 50 feestgangers zoveel dat ze in coma raakten. Over anderhalve week is in Parijs de ‘grootste Franse borrel ooit’, met zo’n 50.000 bezoekers.

Verantwoording Facebookfeest

Interessante ontwikkeling: een mooi voorbeeld van de kracht van Social Media die deze Facebookfeest creëert, echter een lastige ontwikkeling voor het vak van eventmanager. In andere artikelen is te lezen dat de Franse overheid vooral moeite heeft met het feit dat er geen organisatie is waar afspraken (over veiligheid, etc) mee gemaakt kan worden.

Wie is er verantwoordelijk voor deze dode? Hoe zou de overheid hierop moeten reageren? En hoe zouden eventmanagers hiermee om moeten/kunnen gaan?

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger