Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Producent ‘Boer & Croon Business Battle’

By Gerrit Heijkoop on 3 april 2007 in Evenementen, Projecten
1
0

Hoe win je die ´war on talent´? Als onderdeel van mijn werkzaamheden bij Boer & Croon, zat ik gedurende 2 jaar in de ‘Taskforce werving’, welke verantwoordelijk was voor de aanwas van nieuwe projectmanagers. Hoewel de naamsbekendheid van Boer & Croon in Delft begin 2006 nog gering was, wilden we meer studenten met dit profiel gaan werven. We hadden dus een innovatief wapen nodig in de steeds feller wordende ‘war for talent’ om de naamsbekendheid van Boer & Croon te vergroten.

Samen met collega Laurence Caron, die ook in Delft heeft gestudeerd, werd er ‘ge-brain-stormd’. Startpunt was dat we allebei lid zijn geweest van de twee grootste studentenverenigingen van Delft (D.S.C. en Virgiel) en dat we allebei in onze tijd de Owee voor onze vereniging hebben georganiseerd. We hebben dus een goed gevoel bij de rivaliteit en betrokkenheid die er op die momenten onder de leden leeft. Als we dat gevoel nou eens konden aanboren..

businessbattlebier BBdraaiboek

‘Boer en Croon Business Battle’

Al snel was het idee van de ‘Boer & Croon Business Battle‘ geboren: een avond lang strijd op het spectrum van denken en doen. Iedere vereniging mag zijn beste team van 12 leden afvaardigen voor deze strijd met als inzet een flink sponsor bedrag voor de Owee (of soortgelijk wervingsevenement in zijn/haar stad). Het leuke bij Boer & Croon is, dat als je iets bedenkt, je het ook zelf mag uitvoeren.

Dat leverde voor Laurence en mij, naast onze werkzaamheden als projectmanager, een leuke ervaring op als producent van dit evenement. Het sluiten van de deal met de verenigingen, het verzamelen van de teams, het uitnodigingstraject, de vormgeving, de jury, catering, drukwerk, spellen bedenken, vragen maken en natuurlijk de afstemming met een echte filmmaker. In de dagen vlak voor het evenement hadden we onze eigen ‘war room’ voor alle laatste voorbereidingen. Op de dag zelf een heuse draaiboekmeeting, opbouwen en dan knallen!

Het was een geweldig succes! Zo groot zelfs, dat Boer & Croon heeft besloten om het concept in 2008 uit te rollen in alle grote studentensteden van Nederland. Helaas ben ik er nu zelf niet meer bij betrokken, maar via via hoor ik nog altijd de verrichtingen. Het wordt tijd dat mijn ‘papen’ eens een pot naar zich toe trekken!

Bekijk dit filmpje voor een sfeerbeeld

1 Comment

  1. Ernst Boskamp 4 mei 2021 Reply

    Hi Gerrit,

    Was eigenlijk best een heel goed projectje dit!

    Gr ernst

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger