Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Social Media Stats voor MPI #NLConference, “hét congres voor de meeting- en eventindustrie”.

By Gerrit Heijkoop on 10 maart 2010 in Blogposts, Evenementen, Social Media
5
0

Social Media en evenementen, hoe moet dat? Vanuit een bovenmatige professionele en beroepsmatige interesse in Social Media en evenementen, verzamel ik regelmatig statistieken over het gebruik van Social Media bij de events die ik bezoek. Dit is natuurlijk met name interessant voor evenementen die de pretentie hebben om toonaangevend te zijn in de evenementbranche. Vandaag bespreken we #NLConference, hét congres voor de meeting- en eventindustrie. 

#NLConference, de cijfers

Een samenvatting van de cijfers, verzameld op 10 maart, voor de NL Conference van de MPI (Meeting Professionals International) van 9 maart 2010, bezocht door 340 bezoekers:
twitter-icon-150x150 40 tweeps aanwezig (12%). Verzameld dmv de #nlconference gebruikten of anderzins hun aanwezigheid hebben kenbaar gemaakt.
twitter-icon-150x150 @NLConference op Twitter 224 following, 141 followers, 119 tweets en 8 listed. Helaas geen data over re-tweets en @-replies.
Linkedin-icon Linkedin Event 35 attending, 10 interested. (10%). In totaal 8 comments, waarvan 8 deelnemers (4x vraag naar programma, 1x over twitterlijst), 1 x spreker en 2x de organisatie zelf.
Linkedin-icon Linkedin Group 102 leden. (30%). In totaal 3 discussies met in totaal 3 comments gemaakt door 4 deelnemers.
facebook Facebook Event 5 confirmed guests (1,5%) 3 maybe, 5 not attending en 3 awaiting reply. In totaal 2 links toegevoegd (door organisatie) en 3 ‘wall posts’ (1 door ‘attending’ (spreker) en 2 door ‘not attending’).
flickr Flickr foto’s 11 foto’s. Tussen de 0 en 3 keer bekeken, door 1 persoon!
youtube_icon YouTube video’s 2 abonees (0,5%), 18 x bekeken en 17 x bekeken.

#NLConference

Conclusie

Deze feiten roepen bij mij vooral vragen op! Je zou zeggen dat de organisatie van de #NLConference netjes alle instrumenten heeft opgestart. Toch zijn er maar weinig bezoekers die er gebruik van maken. En zij die hun weg weten te vinden, ontplooien vervolgens maar weinig activiteit.

Wat betekent die voor de inzet van Social Media bij Events?? Hoe interpreteer jij deze cijfers? Let me know!

5 Comments

  1. Gerrit Heijkoop 6 april 2010 Reply

    UPDATE: Op de website van NL Conference wordt nu opgeroepen om de conferentie “online voort te zetten”, met een verwijzing naar de LinkedIn Group. Dat heeft inmiddels 22 extra leden opgeleverd, maar nog geen enkele extra activiteit (discussies, comments, nieuwsberichten).

  2. Alexis van Dam 6 april 2010 Reply

    Allereerst, goed om de cijfers in kaart te brengen. Ik denk dat het helpt als mensen iets van een kaartje meekrijgen waarop een link staat (of via email ontvangen) waar ze inderdaad online verder kunnen gaan met de conferentie/ event. Online voorzetten zou goed kunnen via bijvoorbeeld een WikiMap dan kunnen mensen zelf aanvullen en reageren op wat ze hebben meegemaakt tijdens een event.Heb jij de cijfers via een tool of handmatig in kaart gebracht?

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger