Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Een no-show bij een event; je verpest meer dan alleen het feestje [Video]

By Gerrit Heijkoop on 22 juni 2010 in Blogposts, Evenementen
4
0

Jaarlijks gaan miljoenen euro’s verloren ten gevolge van no-shows; personen die zich voor een evenement inschrijven maar niet komen opdagen. Een terugkerend probleem dat maar blijft stijgen. Een recente marktstudie onder 800 eventmanagers wijst uit dat in sommige sectoren een no-show percentage van 40 tot 50% voor externe events als ‘normaal’ wordt beschouwd.

Waarom je no-show moet vermijden

Het no-showfenomeen resulteert in een enorme verspilling aan werk, middelen en food & drinks, terwijl er rondom ons miljoenen mensen proberen te overleven met een minimale dagelijks voedselrantsoen. Tijd dus ook om genodigden bewust te maken van hun verantwoordelijkheid door middel van deze coole video (met impact!).

The Promise is een gezamenlijk initiatief van ACEA – EMA Society en MPI Belgium om de no-show en verspilling in de evenementen sector tot een minimum te brengen. Ze lanceerde een bijbehorende website.

no-show is gewoon vervelend

Wat doe jij om het aantal ‘no show’ zo laag mogelijk te houden? Schrijf hieronder je tips en ervaringen.

4 Comments

 1. Anoniem 22 juni 2010 Reply

  vraag geld voor je evenement, desnoods 12 euro. Mensen die ergens voor betalen zijn veeeel geneigder om te komen opdagen..

 2. Gerrit Heijkoop 22 juni 2010 Reply

  Helemaal eens: gratis = ‘waardeloos’! Dat maakt goede registratie software wel n must; iemand tips?

 3. WDKevents 25 juni 2010 Reply

  Sinds ik events via LinkedIn promoot en mensen (bijna) gratis laat registreren via http://www.aimiando.com Kan ik ook bij gratis events de Show op 95% houden.

 4. Gerrit Heijkoop 25 juni 2010 Reply

  Klinkt veelbelovend @WDKevents ; hoe denk je dat het komt dat promotie via Linkedin en aimiando leidt tot meer show? Is voor mij niet direct logisch.

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger