Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Beperking vliegverkeer leidt tot toename videoconferentie

By Gerrit Heijkoop on 20 april 2010 in Blogposts, Evenementen, Inspiratie
0
0

Met videoconferenties zijn bedrijven minder afhankelijk van onvoorziene omstandigheden. Het gebruik van videoconferentiesystemen neemt een enorme vlucht. Dat ziet GO Telecom. Na de aanhoudende economische crisis en de continue zoektocht van bedrijven om permanent te blijven besparen, is er nu een boost merkbaar naar aanleiding van de vulkaanuitbarsting in IJsland.

Doordat tal van bedrijven directe gevolgen ondervinden van de vliegbeperking, staat het onderwerp videoconferentie weer hoog op de agenda. Diverse offertes voor de implementatie van videoconferentie worden direct omgezet in concrete opdrachten, Daarnaast geven tal van bedrijven die reeds gebruik maken van videoconferentie aan het aantal eenheden te willen uitbreiden, zo blijkt uit ervaring van GO Telecom.

videoconferentie videoconference

Positief rendement

Een kleine enquête onder gebruikers leert dat afgelopen dagen zeer intensief gebruik is gemaakt van de systemen. Bedrijven die reeds gebruik maken van videoconferentie behalen zeker in deze tijd een zeer positief rendement uit de systemen. Zij geven aan blij te zijn dat zij eerder al hebben geanticipeerd op dit soort onmachtsituaties. Internationaal advocatenkantoor uit België Baker & McKenzie reageert: “Zoiets kan altijd gebeuren, maar wij houden hier effectief al jaren rekening mee. Onze kantoren in Frankrijk, België en Nederland zijn ondanks de vliegrestricties en de treinstakingen gewoon operationeel. Normaliter laten wij met enige regelmaat medewerkers afreizen, nu kan dat niet. Dankzij videoconferentie kunnen onze operationele gesprekken gewoon doorgang vinden. Hopelijk kunnen bedrijven die videoconferentie overwegen hier lering uit trekken.”

videoconferentie videoconference

Toenemende interesse

“Met prijzen onder 2.000 euro voor een high definition-systeem hoeven bedrijven in dergelijke onmachtsituaties geen onoverkomelijke problemen meer te ondervinden: de prijs kan geen barrière meer zijn,” zegt Björn Heisterkamp, marketing manager bij GO Telecom. “In feite werkt de aswolk nu als een katalysator, maar over het algemeen zien wij gelukkig een toenemende interesse in en vraag naar videoconferentie. Met videoconferentie als goed alternatief voor face-to-face ontmoetingen, ben je minder afhankelijk van situaties waar je ook geen invloed op hebt, zoals nu met de aswolk ten gevolgen van de vulkaanuitbarsting in IJsland.”

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger