Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Na 1 week combi vaderschap & ondernemerschap: het valt niet tegen!

By Gerrit Heijkoop on 8 mei 2011 in Blogposts, Inspiratie
0
0

Mijn eerste week full-time (4 x 9!) vaderschap zit er op. In combinatie met het verder opzetten van het bedrijf Triqle Event Intelligence als partner. En ik moet zeggen, het valt me niet tegen!

De 3 grote voordelen op een rij

  • Ik krijg meer gedaan in minder tijd;
  • Ik maak iedere dag een stevige wandeling van 1,5 – 2 uur (een gezonde geest in een gezond lichaam!);
  • Onze dochter Sophie hoeft niet naar de kinderopvang.

Gerrit Heijkoop Sophie vader ondernemerschap

Toen een jaar geleden bleek dat ‘we’ zwanger waren, deed zich een dilemma voor. Ik geloof persoonlijk dat een kleine baby (<1 jaar) niet in de kinderopvang gedumpt hoort te worden. Maar ja, we waren allebei lekker bezig met een ambitieuze carrière. Voor je het weet kom je op de ‘polder oplossing’ uit, dat ieder nog maar drie dagen gaat werken.
Echter, dan is er nog steeds 1 dag kinderopvang nodig en wordt je allebei beperkt in je carrière mogelijkheden…

Omdat het anti-kinderopvang principe bij mij het sterkst leeft, heb ik besloten dat ik het dan ook maar moest oplossen. Fulltime vaderschap dus! Een besluit dat de afgelopen negen maanden op veel respect kon rekenen, maar dat zich sinds vorige week ook echt moet materialiseren.

Spannend…

En het valt me dus niet tegen!

Hoe ziet mijn dag er uit?

Ik hanteer de volgende uitgangspunten:

  • Sophie slaapt minimaal 2 x per dag zo’n 45 minuten tot 1,5 uur. Daarin probeer ik alle telefoontjes, Skype sessies en urgente e-mail te verwerken.
  • Iedere dag maken we een flinke wandeling (de afgelopen week ook meestal even door Artis). Dat is fijn en leuk voor Sophie, dat is gezond en fijn voor mij, en het geeft alle gelegenheid om na te denken. Bovendien logistiek goed te combineren met praktische tripjes als de administratie ophalen bij de accountant, facturen op de post doen en boodschappen halen.
  • Dat nadenken betaalt zich uit, want indien nodig, ga ik ’s avonds van 21:00 tot 23:00 nog even aan het (productie-)werk; offertes schrijven, presentatie maken etc. Voordeel is dat je op dat tijdstip niet gestoord wordt door telefoon en/of nieuwe e-mail. En omdat ik al heb nagedacht over wat ik moet opleveren, gaat het werk snel en soepel.
  • Woensdag is de dag dat ik fysiek de deur uit kan en op die dag plan ik al mijn afspraken. Die schaarsheid maakt creatief. Zo nodigen we geïnteresseerden in onze dienst “What’s On?” uit voor de maandelijkse “What’s On?” Open Coffee. Dit in plaats van dat ik het hele land door ga om gesprekken te voeren. Ook blijkt dat afspraken vaak prima kunnen worden vervangen door een telefoontje of (video-)chat via Skype.

Gerrit Heijkoop Sophie vader ondernemerschap

Kortom, na de eerste week trek ik de voorzichtige conclusie dat het ondernemerschap en het vaderschap prima te combineren valt! Natuurlijk vind ik het nog steeds een beetje spannend of dit ook echt tot december op deze manier is vol te houden. Maar ik heb goede hoop! Ik hou je op de hoogte!

Ps: aan alle vaders in Amsterdam met een (of meer!) “papa-dag”: ik hou me aanbevolen voor een gezamenlijke wandeling incl pitstop op een zonnig terras!

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger