Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Facebook past news feed aan en wordt minder sociaal

Ik geloof dat mijn sociale netwerk, de mensen die ik ken, een van de belangrijkste hulpbronnen is bij het organiseren van evenementen. De komst van sociale websites zoals Hyves, Twitter en Facebook maken het mij tegenwoordig veel makkelijker om mijn netwerk te voeden, te onderhouden en monitoren. Door online contact te houden, is het veel eenvoudiger om dat contact offline, bijvoorbeeld de volgende keer dat je elkaar weer tegenkomt, op te pakken. Dat heeft mij al veel opgeleverd.

Echter, laatst kreeg ik een belangrijke tip van mijn vriend Wouter Blom.

De standaardinstellingen van Facebook zorgen er voor dat je sociale netwerk kleiner wordt

Huh? Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Wat is hier aan de hand? Ik laat het je zien in onderstaande video.

https://youtube.com/watch?v=_QDO1WInbUA%3Ffs%3D1

Het venijn zit hem in de instellingen met betrekking tot je news feed: wat krijg je te zien op het scherm als je surft naar de Facebookwebsite.

Heb je deze instellingen nog nooit gezien?

Dat kan kloppen, want ze staan helemaal onderaan de pagina, waar je bijna nooit komt (of aandacht voor hebt!). Scroll helemaal naar onder. Je moet even doorzetten, want Facebook maakt de lijst automatisch steeds langer. Rechts onderaan zie je een kleine link ‘edit options’. Wanneer je hier op klikt, kom je bij je ‘news feed settings’. De eerste instelling is ‘show posts from’ en die staat standaard ingesteld op ‘vrienden en pagina’s waar je het meeste interactie mee hebt’. Je kunt (en moet in mijn ogen!) dit instellen op ‘alle vrienden en pagina’s‘.

Wat is het probleem?

De (standaard!) instelling “laat alleen updates zien van vrienden en pagina’s waar je het meeste interactie hebt” zorgt er voor dat je de “updates van vrienden waar je geen interactie mee hebt” niet, of minder, te zien krijgt. Dus iedere keer dat je ergens een like of een comment achterlaat, maakt Facebook deze persoon belangrijker voor jou dan al je andere contacten.

Echter, doordat je nu de updates van bepaalde vrienden niet meer ziet, is de kans dat je er interactie mee hebt ook veel kleiner geworden. En dat is nou juist de kracht van deze online netwerken! Juist met de mensen die je niet zo vaak ziet, kun je toch nog op een lager niveau van intensiteit contact houden (zie video).

Deze cirkel versterkt zichzelf, en daarmee wordt je wereld op Facebook, en daarmee dus ook je sociale netwerk, steeds kleiner!

Facebook feedsetting

Wat te doen?

Volgens mij kun je moet je nu 3 stappen ondernemen:

  1. Scroll naar beneden op je Facebook homepagina en verander de instelling
  2. Geniet van alle leuke mensen die je opeens weer ziet langs komen in je news feed (waarvan je dacht dat ze niet meer actief waren op Facebook)
  3. Vertel zoveel mogelijk mensen over deze bizarre instelling zodat we met z’n allen ons netwerk weer kunnen vergroten!

Ik hoor graag al jullie vragen, tips en ervaringen!

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger