Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Ik ben op een missie: probleemloze Wifi op alle evenementenlocaties!

By Gerrit Heijkoop on 28 april 2011 in Blogposts, Evenementen, Meest gelezen
0
0

Stel je voor: je gaat naar een evenement, zoals een beurs, een congres of een festival. Onderweg haal je nog even een broodje en maak je gebruik van de gratis Wifi bij het tankstation om op Facebook en Twitter te vertellen waar je naar toe gaat.
Na afloop rijden jullie nog even langs de MacDonalds, en vertel je via de gratis Wifi op diezelfde netwerken hoe gaaf het was. Je doet nog even de groeten aan de mensen die je hebt gesproken en plaatst een paar vette foto’s die je met je mobiel hebt geschoten.

Maar wat gebeurde er in de tussentijd??

Toen je met je mobiel wilde inchecken op Foursquare, of eens wilde kijken op de backchannel of er nog bekenden van Twitter aanwezig waren, of toen je op je mobiel het interactieve programma wilde bekijken?

NIKS, NADA, NOPPES!
Omdat de organisator van jouw evenement gekozen heeft voor een locatie waar ze het gewoon niet voor elkaar hebben! Geen bereik, geen WiFi, geen verbinding.

Kan dat nog in 2011?

https://youtube.com/watch?v=BX4594SvO84%3Ffs%3D1

NEE! Natuurlijk niet!

En kom niet aan met de praktische bezwaren over langlopende (wurg)contracten met je internetproviders. Het draait hier om je bezoeker en die doe je ernstig te kort! Een internetverbinding is in de beleving van bezoekers inmiddels een algemene voorziening geworden, net als stroom, licht, water en toiletten.

Wanneer je kiest om je evenement te organiseren op een plek waar dit niet goed is geregeld, laat je veel kansen liggen:

  1. Je bezoekers hebben een teleurstellende ervaring;
  2. Ze kunnen geen gebruik maken van hun sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Foursquare. Hierdoor komt jouw evenement NIET onder de aandacht van alle duizenden vrienden en volgers van jouw bezoekers. Laat staan dat die mensen nieuwsgierig worden of ze misschien iets heel gaafs aan het missen zijn;
  3. Je kunt geen gebruik maken van de kansen die innovatieve technologieën speciaal voor events bieden, zoals Sendsteps, Twitterfountain, Twoppy of “What’s On?”.

Waarom Facebook Bedrijfspagina opheffen

Wie betaalt, bepaalt!

Jij hebt als organisator de touwtjes in handen. Jij kan de beschikbaarheid van WiFi serieus gaat meenemen als selectie-criterium bij het kiezen van een locatie. Wanneer locaties merken dat ze omzet mislopen om deze reden, is de investeringsbeslissing snel genoeg gemaakt!

Doe je mee? Laat je hieronder horen!

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger