Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Social Media Stats voor MPI #NLConference 2011

By Gerrit Heijkoop on 12 april 2011 in Blogposts, Evenementen, Social Media
1
0

Social Media en evenementen, hoe moet dat? Vanuit een bovenmatige interesse in Social Media en evenementen, verzamel ik statistieken over het gebruik van Social Media bij de events die ik bezoek. Dit is natuurlijk met name interessant voor evenementen die door de evenementenbranche zelf georganiseerd worden, zoals vorig jaar voor de NL Conference en Event10, en eerder dit jaar voor EvenementContact en Event11.

#NLConference, de cijfers

Voor de helderheid: het is niet mijn intentie om een oordeel te vellen (‘goed’ of ‘slecht’) over de organisatie van dit evenement. Ik doe een poging om zo feitelijk mogelijk vast te stellen hoe en hoeveel social media gebruikt wordt bij evenementen in de branche. Een samenvatting van de cijfers, verzameld op 12 april, voor de MPI NL Conference georganiseerd door vrijwilligers van MPI op 11 april 2011, bezocht door ongeveer 350 bezoekers: 56 tweeps aanwezig: (16% van de bezoekers; tov vorig jaar 12%) Verzameld dmv het gebruik van de #NLConference of anderzins hun aanwezigheid via Twitter kenbaar gemaakt. twitter-icon-150x150 @nlconference op Twitter: Twitter is ook dit jaar weer actief ingezet als communicatie kanaal door de organisatie. Het is een mooie mix van inhoudelijke tweets, reacties op tweets in de hastag en Re-tweets. De account heeft 280 tweets gepost (over beide jaren), volgt 320 en wordt gevolgd door 422 mensen. Linkedin-icon LinkedIn Event (1): 24 attending, 4 interested. (6,86% van de bezoekers; tov vorig jaar 10%). Er zijn geen comments geplaatst door bezoekers. Het evenement is aangemaakt door Xander Kranenburg van de organisatie. De profiel informatie over het evenement is keurig volledig ingevuld, inclusief duidelijk zoektermen en functies voor wie het evenement geschikt is. Linkedin-icon LinkedIn Event (2): 6 attending, 1 interested. (1,71% van de bezoekers). Er zijn geen comments geplaatst. Het evenement is aangemaakt door Roel Frissen, in zekere zin ook betrokken bij de organisatie. De profiel informatie over het evenement is volledig ingevuld, inclusief duidelijk zoektermen en functies voor wie het evenement geschikt is. Opvallend is dat via Roel de toegangsprijs blijkbaar 35,- euro lager ligt! Linkedin-iconLinkedIn Updates: op dinsdag 12 april vond ik 50 updates met #NLConference op LinkedIn. Voor zover ik kan zien zijn dit niet ‘alleen maar’ twitteraars die hun tweets ook op hun Linkedin profiel posten (wel veel). Linkedin-icon LinkedIn Group 205 leden. (58,57% van de bezoekers; tov vorig jaar 30%). In totaal 3 discussies in de afgelopen maand, waarvan 2 gestart door de organisatie. De groep wordt actief beheerd door de organisatie en het profiel is netjes bijgewerkt. De laatste weken heeft de groep 41 nieuwe leden gekregen. flickr Flickr foto’s worden dit jaar niet gevonden. De organisatie had dit jaar een samenwerking met Photonic. Deze hadden razendsnel hun foto portal in de lucht. De foto’s zijn eenvoudig te delen op sociale netwerken, te downloaden en te versturen naar vrienden. Helaas is er geen openbare statistiek beschikbaar over hoe vaak foto’s worden gedeeld of bekeken.

UPDATE: inmiddels heeft Highprofile 8 foto’s op haar Flickr profiel toegevoegd.

youtube_iconYouTube video’s Hier maakt de organisatie ook dit jaar weer gebruik van. Maandagavond was er al direct een compilatievideo te vinden op YouTube, die actief werd ‘rond getwitterd’. De video is inmiddels 64 keer bekeken. Daarnaast is er nog 1 promotievideo geplaatst door Ahaaa de Factory. Deze video is 284 keer bekeken. facebook Facebook Page Een search op Facebook levert alleen de MPI NL Conference fanpage op. Er zijn 41 mensen die deze page ‘liken’ (11,4% van de bezoekers). De pagina is actief gevuld in het voortraject. Er is echter weinig interactie met bezoekers. foursquare-icon-150x150 Foursquare Check-ins: Tijdens het doorpluizen van de Twitter stroom kwam ik 3 mensen tegen die hebben ingechecked op Foursquare bij het Muziekgebouw aan het IJ. WhatsOn_Icon_255x255-150x150 “What’s On?” interactieve programma informatie was voor alle bezoekers te raadplegen via hun mobiele telefoon (271 bezoeken, 911 pageviews, 70% returning visitors). Dat laatste betekent dat als mensen het mobiele programma eenmaal gevonden hebben, ze het actief blijven gebruiken. Ook was “What’s On?” in de foyer te vinden via 3 grote schermen. Helaas heb ik daarvan geen cijfers over gebruik, maar uit persoonlijke waarneming stel ik vast dat deze zeer actief werden bekeken.

Tot zover

Ik heb inmiddels geleerd dat het belangrijk is om ‘feiten’ en ‘meningen’ van elkaar gescheiden te houden. Tot zover dus de kale feiten. Maar goed, deze feiten brengen wel allerlei ideeën bij mij naar boven. Daarom zal ik op een later moment op dit weblog nog aandacht besteden aan een vergelijking van de verschillende evenementen tot dusver. Ik lees graag jullie aanvullingen, feedback en tips over bovenstaande in de comments hieronder! Ps: deze cijfers zijn openbaar en vrij te gebruiken in andere publicaties, wel graag met bronvermelding.

1 Comment

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger