Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Viral ticketing: gedurfde marketingtactiek van Evenementcontact

By Gerrit Heijkoop on 17 januari 2011 in Blogposts, Evenementen, Inspiratie
3
0

Op 15 februari vindt in de Amstelhal in Amsterdam de 3e editie van de beurs Evenementcontact plaats. Om de beursvloer vol te krijgen met interessant publiek, hanteren zij een gedurfde en innovatieve tactiek: ‘viral ticketing’. Voor iedere bezoeker die zich heeft aangemeld met de unieke code van een standhouder, krijgt deze laatste 10,- euro cash. Ook bezoekers kunnen andere bezoekers werven, en ontvangen daar 5,- euro cash voor.

evenementcontact

Wat is de eerste gedachte die nu bij je opkomt?

Ja, dan krijgen ze zeker allemaal studenten en huisvrouwen op de beurs!” of misschien wel “Oei, straks loopt het helemaal uit de hand en dan moeten ze wel betalen!”. Onze menselijke natuur heeft ons geleerd om altijd eerst te kijken naar de risico’s en bezwaren van een nieuw concept.

Maar gelukkig dachten Joris Bots en Arjen Lemstra, de organisatoren van deze beurs, vooral in kansen. Dat eerste probleem hadden ze bij de eerste editie van Evementcontact al opgelost door alle bezoekers streng te screenen op kwaliteit. En dat laatste risico? Joris zegt daarover met een glimlach: “We hebben al het budget dat we in eerdere jaren beschikbaar hadden voor communicatie, nu gereserveerd voor deze actie. En mochten we in de buurt komen van de bodem van die pot, dan hebben we volgens mij hele andere problemen. Dat gaat nooit passen in de Amstelhal!

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van deze aanpak. Het getuigt van ondernemen met lef en past bij mijn visie dat je netwerk en relaties het meest waardevolle productiemiddel zijn dat je hebt. Echter hoe vertaalt zich dit in de praktijk?
Gerrit Heijkoop icca leipzig

Ik ben zelf standhouder met Triqle Event Intelligence en dus ook wij hebben een code voor bezoekers om zich aan te melden: “triqle”. (Voel je trouwens vrij om daar gebruik van te maken en je aan te melden). Ik worstel nog een beetje met de vraag hoe ik dit slim aanpak. Het is een mooie actie, maar ook een beetje ‘plat’. Dus ja, ik heb mijn Linkedin netwerk aangeschreven en onze klanten gemaild met de code. En daar komen zeker ook reacties op.

Hoe behaal je als organisator het rendement?

Echter, what’s in it for them? De toegang tot evenementencontact is tenslotte al gratis en de ‘screening’ ontlopen ze ook niet met de code. Dus eigenlijk is het alleen maar goed voor mij. Of moet ik dan die 10,- euro weer met ze gaan delen? Voelt ook weer omslachtig!

Mijn vraag aan jou, als lezer: Hoe zou jij je netwerk activeren om de code “triqle” te gebruiken? En heb je ervaring met soortgelijke acties? Wat was daar anders of juist hetzelfde? Ik hoor graag van je!

3 Comments

  1. lexkruijver 19 januari 2011 Reply

    Evenementcontact past ‘viral ticketing’ toe. Weet niet of dat gaat werken, maar ik vind het in ieder geval vernieuwend en dus hulde aan duo Bots en Lemstra.

  2. Jeroen van der Sluis 2 februari 2011 Reply

    Interessant Gerrit, leuke post. Het zou eigenlijk verder naar beneden moeten gaan idd. Dan praat je volgens mij over multi-level marketing. Negatieve term: piramide marketing. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten!

  3. JWNienhuys 3 februari 2011 Reply

    Hi Gerrit, . Het feit dat jij je relaties vertelt over deze interessante beurs en een handige link geeft, is toch al een prima actie? Maar als standhouder kun je jouw Corporate relaties (Eventmanagers, planners, directies en directie secretaressen bij eindklanten/opdrachtgevers) kosteloos uitnodigen voor de unieke Masterclass door Patrick Roubroeks (Xsaga), aangevuld met Cursus Humor door o.a. Bastiaan Geleijnse (Fokke & Sukke). Dat is een echt cadeautje hoor! Interessant, inspirerend en vooral leuk! Dus veel succes en tot de 15e. . Groet, Jan Willem

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger