Bel Gerrit nu direct op
020 811 4335

Waarschuwing, deze foto is illegaal: de koffiemarketeers gaan ons geld uit de zak kloppen!

By Gerrit Heijkoop on 7 september 2010 in Blogposts, Inspiratie
3
0

Ook in Nederland worden de truc’s van de afdeling marketing en strategie steeds gekker: de koffieautomaat van het tankstation wordt een heuse barista! Bij een tankstation in het zuiden van Nederland zag ik deze drie koffieautomaten met drie merken koffie. Het prijsverschil is twintig cent per merk: € 1,00 t/m € 1,40. Dit is natuurlijk een ouderwetse marketingtruc van de koffiemarketeers: als je mensen laat kiezen tussen drie opties (laag – middel – hoog), gaan ze altijd voor de middelste. Per saldo betaal je dus € 0,20 cent meer voor je kop automatenkoffie!

koffiemarketeers slaan hun slag

Kiezen maar

Twee weken geleden schreef ik al over de overdaad aan keuzes die ik had tijdens mijn bezoek aan een supermarkt in de USA en mijn observatie dat dit eigenlijk helemaal niet fijn is. Hoezo moet ik nu bij het tankstation ook al mijn favoriete koffiemerk gaan kiezen? En hoezo moet ik ook nog gaan nadenken of ik 20 cent meer over heb voor een kop Illy koffie? Hou toch op! Ik wil gewoon koffie!

Hoe denk jij hierover? Is dit een positieve ontwikkeling? Of gaat dit veel te ver? Trap ik nu de connaisseurs op hun tenen?

PS: het was op deze locatie “verboden” (zo vertelde een opgewonden medewerkster mij) om foto’s te maken. Vandaar de slechte kwaliteit. Waarom zou dat eigenlijk verboden zijn???

3 Comments

  1. rutgerstolting 7 september 2010 Reply

    Het bestaat dus er vraag naar 😉 Wellicht voor jou een ‘random coffee’ knop toevoegen aan de formule? Wat doen we nou tegenwoordig nog ‘at random’?

  2. mfossen 7 september 2010 Reply

    Ieder z’n meug. Jij koopt lekker 1 euro koffie en iemand die per se Illy wil 1,40. Ik vraag me echter af of de marketeers van Segafredo en Illy hier nu blij van worden. Als koffie een beleving is, wil je jezelf niet in dezelfde kille automaat presenteren als je concurrent, netjes op een rij. En is prijs wel het laatste waarop je je wilt onderscheiden.Vind ik eigenlijk nog interessanter dan het keuzeovervloedvraagstuk – waarover ik het overigens volledig met je eens ben.

  3. Champagne Experience 7 september 2010 Reply

    Voor ieder wat wils. Wel lullig trouwens als er in alle 3 gewonen Euro Shopper bonen inzitten…De keuze lijkt me wel handig. Je bent er wel zelf bij als je voor € 1,- een kop koffie wil of daar 40 % (!) meer voor wil betalen. Maar ja, zoveel mensen, zoveel wensen.Ben trouwens wel benieuwd naar de schapruimte. De apparaten nemen ruimte in waar anders andere producten hadden kunnen hangen.

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyright Gerrit Heijkoop | Dagvoorzitter, Presentator en Vlogger